Ο Προορισμός

Η Δυτική Μεσόγειος είναι από τις πιο βασικές περιοχές του πλανήτη για κρουαζιέρα. Όσοι επιθυμείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο ετοιμαστείτε να επισκεφτείτε μερικά από τα πιο διάσημα μέρη του κόσμου. Οι βασικές χώρες στις οποίες κινούνται αυτές οι κρουαζιέρες είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία..

Προορισμοί όπως η Ρώμη, η Κυανή Ακτή & η Βαρκελόνη πράγματι ξεχωρίζουν και σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε . Μια κρουαζιέρα σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς άνετα & ξεκούραστα ιστορικές μεγαλουπόλεις σε συνδυασμό με μοναδικά τουριστικά μέρη.

Το γραφείο μας με 3 δεκαετίες εμπειρία στον χώρο της κρουαζιέρας θεωρεί μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο ως μια εξαιρετική επιλογή για γαμήλιο ταξίδι.

Γενικές πληροφορίες | Πρέπει να προσέξω κάτι;

Μεγάλο προσόν ότι στην περιοχή οι κρουαζιέρες γίνονται 12 μήνες το χρόνο.
Η καλύτερη περίοδος για να κάνετε μια κρουαζιέρα εκεί είναι είναι το καλοκαίρι ή/και η Άνοιξη.
Καλύτερες τιμές βέβαια μπορείτε να βρείτε στις χειμερινές αναχωρήσεις.

Οι Έλληνες μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Όσοι δε διαθέτουν ταυτότητα υποχρεωτικά με διαβατήριο.

ΜΕΓΑΛΗ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο γεγονός ότι στις ξένες εταιρείες κρουαζιέρας ΔΕΝ μιλάνε Ελληνικά πάνω στα πλοία. Όσοι επιλέξετε να ταξιδέψετε εκεί αναγκαστικά θα είναι με ξένη εταιρεία οπότε θα πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζετε πολύ καλά Αγγλικά.

Πολλές αναχωρήσεις | Αξέχαστοι προορισμοί | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2022

Για τους λάτρεις αυτών των προορισμών τα νέα για το 2022 είναι πολύ ευχάριστα. Πιο αναλυτικά:

Η ROYAL CARIBBEAN φέρνει στη Μεσόγειο το καταπληκτικό νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της WONDER of the SEAS. Ένα πλοίο που από μόνο του αποτελεί προορισμό. Είναι αδύνατο να σας το περιγράψουμε γιατί θα το αδικήσουμε

Μια εταιρεία με πραγματικά αξιόλογο δρομολόγιο Αδριατικής είναι η Αγγλική MARELLA Cruises η οποία επειδή χρησιμοποιεί ως λιμάνι εκκίνησης την Κέρκυρα κερδίζει πολλά ναυτικά μίλια ώστε να παρέχει μια ιδιαίτερα αξιόλογη κρουαζιέρα αλλά δυστυχώς, για φέτος τουλάχιστον, για κάποιον λόγο που μόνο αυτοί κατανοούν θα δέχεται επιβάτες μόνο από Μ. Βρετανία. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την Γερμανική AIDA Cruises αφού πρόκειται για ένα σχεδόν απόλυτα γερμανόφωνο προϊόν.

Φυσικά υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες αναχωρήσεις με εταιρείες όμως ιδιαίτερα υψηλού κόστους όπως η Windstar, η Seabourn και η Vrirgin Voyages.

Mια ευχάριστη έκπληξη μας ήρθε όμως φέτος από την πολυβραβευμένη Ελληνική VARIETY CRUISES, μια εταιρεία με σκάφη μεγέθους Boutique (έως και 72 συνεπιβάτες) η οποί ξεκινάει φέτος από την Μαρίνα Ζέα πράγματι με πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα που συνδυάζουν μερικούς από τους πιο εξαιρετικούς προορισμούς του Ιονίου όπως η Κεφαλονιά και οι Παξοί με μέρη όπως η Μπούντβα, το Κοτόρ και το Ντουμπρόβνικ. Ένα εξαιρετικό & πολύ ιδιαίτερο προϊόν όμως σε πολύ περιορισμένες αναχωρήσεις και σχετικά υψηλό κόστος. Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Variety Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

Για αναχώρηση από ξένα λιμάνια ξεχωρίσαμε 2 εξαιρετικά δρομολόγια. Το ένα με την Ιταλική Costa Cruises (κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa) με αναχωρήσεις από Τεργέστη που πάει Βενετία, Ντουμπρόβνικ, Κοτόρ, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Σπλιτ. Το δεύτερο με την Celebrity Cruises (κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity) με αναχωρήσεις από Ραβέννα που πάει Ντουμπρόβνικ, Ζαντάρ, Κοτόρ, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

Τιμές | Τιμολογιακή πολιτική

Στις περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας η τιμολογιακή της πολιτική εξαρτάται από τον χρόνο κράτησης και τις πληρότητες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ γεμίζει μια κρουαζιέρα τόσο αυξάνεται η τιμή της (90% των περιπτώσεων) ενώ αντίθετα αν μια κρουαζιέρα δε δείχνει να προχωράει από άποψη κρατήσεων τόσο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας προσφοράς (10% των περιπτώσεων).

Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

➡️ Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς το γραφείο μας, που ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιερών εδώ και 28 έτη, σας προτείνει να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.

➡️ ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

➡️ Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.

Ασφάλιση | 2022

➡️ Το ταξίδι είναι οπωσδήποτε κάτι το ευχάριστο. Όμως ενίοτε μπορεί να κρύβει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όπως π.χ. κατά τη διάρκειά του να βρεθείτε θετικοί στον covid-19 και να αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας ή ακόμη και να μην το ξεκινήσετε καν. Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες ενώ τις περισσότερες φορές  αν αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας τα όποια έξοδα νοσηλείας ή επιστροφής στη βάση σας επιβαρύνουν εσάς.  Αυτό το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ετοίμασαν ειδικά προγράμματα για ταξιδιώτες. Το γραφείο μας σας συστήνει ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το ταξίδι σας πρόγραμμα. Είναι ένα έξτρα κόστος το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ χρήσιμο στην πορεία.

 

Επικοινωνία | Social Media

Βρείτε μας επίσης:

 
? www.tsakiridistravel.gr
☎️2310 222-150
? tsakiridis@tsakiridistravel.gr