Πακέτα διακοπών στη Ρόδο

Ρόδος: Το νησί των Ιπποτών

Η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο, αποτελεί σταθερά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Νησί των έντονων αντιθέσεων, η Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα σχηματίζοντας έναν ασυναγώνιστο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

Αυθεντική, γεμάτη εμπειρίες και ζεστά φιλόξενη, η Ρόδος δικαίως έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την αγάπη και προτίμηση χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο. Η μαγική της φύση, η πολύχρονη συναρπαστική ιστορία της και ο παραδοσιακός της γαστρονομικός της μικρόκοσμος, απόκτημα της πολιτισμικής της κληρονομιάς, συμπληρώνονται από τους ανθρώπους της. Απλοί, φιλόξενοι, πιστοί στις παραδόσεις τους αλλά κι ανοικτοί σε καθετί νέο, αγαπούν το νησί τους και κάνουν εύκολα και τους άλλους να το αγαπήσουν.

Ρόδος | City Tour

ΡΟΔΟΣ | ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ ΠΟΛΗ

Ισχυρά τείχη περιβάλουν μία από τις σπουδαιότερες μεσαιωνικές πόλεις που διατηρούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια πόλη που ακόμα είναι ζωντανή με 8.000 μόνιμους κατοίκους που ζουν και δουλεύουν, διασκεδάζουν και κυκλοφορούν στου ίδιους δρόμους και τις ίδιες πλατείες, που περνούσαν τη ζωή τους πριν από αιώνες οι Ιωαννίτες ιππότες. Αυτή η παλιά πόλη, που αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, δίνει στη Ρόδο εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στις πανέμορφες Ελληνικές νησιωτικές πόλεις.

Αφού διασχίσουμε τη Πλατεία Μουσείου, θα ανηφορίσουμε στην Οδό Ιπποτών και θα κάνουμε μία μικρή στάση έξω από το διάσημο Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, που κάποτε ήταν το κοσμικό, πνευματικό και διοικητικό κέντρο του νησιού. Κατόπιν, βγαίνοντας από τη Μεσαιωνική Πόλη μέσω της πύλης D’ AMBOISE, η οποία είναι μία από τις αυθεντικές πύλες της πόλης – κάστρου και δεσπόζει πάνω από την εξωτερική και μεγαλύτερη τάφρο, θα βρεθούμε στο σύγχρονο κόσμο.

Συνεχίζουμε να περπατάμε μαζί εκτός των τειχών και μετά από λίγο φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της πόλης, την Ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρόδου. Ο λόφος ονομαζόταν λόφος του Αγίου Στεφάνου και αργότερα επικράτησε η ονομασία Μόντε Σμιθ. Η αρχαία Ακρόπολη και ένα πολύ καλό διατηρημένο στάδιο ήταν χτισμένα σε υψόμετρο περίπου  110 μέτρων. Η θέα από εκεί είναι μοναδική! Στην ανατολική πλευρά του λόφου, μπορείτε να δείτε όλη την πόλη της Ρόδου, χωρισμένη σε δύο μέρη – τη Νέα και τη Μεσαωνική – χτισμένη αμφιθεατρικά και, φυσικά, τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου βρίσκονται τα λιμάνια του νησιού.

Θα περιηγηθούμε στα μνημεία που χρονολογούνται στην Ελληνική περίοδο (3ος – 2ος αιώνας π.Χ.). Ο ναός του πιο αγαπητού θεού στη Ρόδο, του Απόλλωνα ή Ήλιου, είναι χτισμένος στο καλύτερο σημείο και φρουρεί την πόλη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από εκεί θα κατηφορίσουμε προς το περίφημο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, πράγμα που θα μας δώσει την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους αθλητές και την κοινωνία της αρχαιότητας. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το αναστηλωμένο αρχαίο ωδείο. Η εκδρομή μας μπορεί να τελειώσει με επιστροφή στην Παλιά Πόλη, κοντά στην αγορά ή στο κέντρο της Νέας Πόλης, κοντά στο λιμάνι του Μαντρακίου. Αυτή είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές και ιδανική για όσους αγαπούν πολύ το περπάτημα και την φωτογραφία.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας

[email protected]
2310 275 – 969

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – TSAKIRIDIS LOUKAS TRAVEL | Γραφείο Γενικού Τουρισμού

Μητροπολίτου Ιωσήφ 12, Θεσσαλονίκη | Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Youtube