ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 • ΗΜΕΡΑ 1Η: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΒΑΝΑ
  Αναχώρηση για Αβάνα μέσω ενδιάμεσου Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη στην Αβάνα, έλεγχος διατυπώσεων, παραλαβή αποσκευών και μεταφορά στο κατάλυμα. (Σε περίπτωση πρωινής άφιξης στην Αβάνα πραγματοποιείται πρώτα η ξενάγηση της πόλης και μετά η τακτοποίηση στο κατάλυμα).

 

 • ΗΜΕΡΑ 2Η: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
  Μετά το πρόγευμα ακολουθεί η πρωινή ξενάγηση στην παλιά πόλη της Αβάνας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκινώντας από το ιστορικό κέντρο (Habana Vieja) θα δούμε το Καπιτώλιο, επιβλητικό κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσινγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού (Plaza de la Catedral), ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου, την Πλατεία των όπλων (Plaza de Armas), την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Fransisco de Asis) όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τέλος θα φτάσουμε στην Παλιά πλατεία (Plaza Vieja). Ολοκληρώνοντας την περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αβάνας θα έχουμε τη δυνατότητα να γευθούμε ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία της παραγωγής του στο Μουσείο Havana Club. Το ρούμι συνήθως συνοδεύεται από ένα γευστικό, αρωματικό πούρο Habanos και έτσι δε θα παραλείψουμε να γνωρίσουμε απο κοντά τη διαδικασία της παραγωγής των φημισμένων χειροποίητων πούρων της Κούβας με την επίσκεψή μας σε εργοστάσιο παραγωγής τους, για να δούμε από κοντά τα διάφορα στάδια παρασκευής και τυποποίησης από πραγματικούς τεχνίτες του είδους. Σειρά έχει η μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστειο Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών. Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εμβληματική Πλατεία της Επανάστασης (Plaza de la Revolución) γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού περάσουμε από το προάστειο Βεδάδο και το ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν για να καταλήξουμε στο φρουριακό σύμπλεγμα Morro – La Cabaña για μια πανοραμική φωτογραφία της πόλης. Επιστροφή στο κατάλυμα και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ατμοσφαιρική Αβάνα των 60s με μια απολαυστική βόλτα στην πόλη με αυτοκίνητα αντίκες πριν δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

 

 • ΗΜΕΡΑ 3Η: ΑΒΑΝΑ
  Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την ύπαιθρο κατευθυνόμενοι στην περιοχής Terrazas όπου βρίσκεται η οροσειρά Sierra del Rosario. Το 1968 η περιοχή εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης, με αποτέλεσμα το 1985 να ανακυρυχθεί από την UNESCO ο πρώτος προστατευόμενος βιότοπος της Κούβας. Η μοναδική φύση της περιοχής φιλοξενεί περισσότερα από 82 είδη πουλιών σε αρμονία με τη σπάνια βλάστηση του βουνού. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την παλιά φυτεία καφέ των Γάλλων αποίκων (1802), θα θαυμάσουμε είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του οικισμού και τέλος προαιρετικά, θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι San Juan με τις φυσικές πισίνες και τους μικρούς καταρράκτες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή το απόγευμα στην Αβάνα. Διανυκτέρευση στην Αβάνα

 

 • ΗΜΕΡΑ 4Η: ΑΒΑΝΑ
  Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Προαιρετικά προτείνουμε να επικεφτείτε κάποιο από τα Μουσεία της πόλης (Palacio de los Capitanes Generales, Museo de la Revolución) ή την αγορά που στεγάζεται στο λιμάνι (Antiguos Almacenes San José). Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

 

 • ΗΜΕΡΑ 5Η: ΑΒΑΝΑ – ΓΟΥΑΜΑ – ΣΙΕΜΦΟΥΕΓΟΣ – ΤΡΙΝΙΔΑΔ
  Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά προς τη Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γουαμά (Guamá), σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον σύμφωνα με την UNESCO. Πρόκειται για μια μεγάλη λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται στη θάλασσα στο σημείο του Κόλπου των Χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια, με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να φτάσουμε στο χωριό των Ινδιάνων Ταϊνος, να δούμε αναπαραστάσεις τις αρχιτεκτονικής των σπιτιών τους καθώς και τα γλυπτά που απεικονίζουν τις δραστηριότητες από την καθημερινή τους ζωή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους αποίκους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα δούμε την πόλη πανοραμικά και θα σταματήσουμε στην κεντρική πλατεία και στο Palacio del Valle, ένα εκπληκτικό παλάτι, αριστούργημα του εκλεκτικισμού, που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Αναχώρηση για την πόλη Τρινιδάδ και τακτοποίηση στο κατάλυμα. Το βράδυ θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να απολαύσουμε δείπνο με αστακό σε σπίτι ντόπιων (Παλαδάρ) και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους και την κουλτούρα τους. Διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ.

 

 • ΗΜΕΡΑ 6Η: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΑΝΤΑ ΚΑΡΛΑ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ
  Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το Τρινιδάδ. Είναι η τρίτη κατά σειρά πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς και τον Diego Velazquez (1514) και αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα με πρόσφατα αναστηλωμένα κτήρια. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Plaza Mayor, και θα επισκεφτούμε την παραδοσιακή pub Canchanchara όπου θα δοκιμάσουμε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Το ρομαντικό μουσείο, παλαιότερα το σπίτι του ευγενούς Μπρουνέι, και ο ενοριακός ναός της Αγίας Τριάδας είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την κοιλάδα ντε Λος Ινχένιος που πήρε το όνομά της από τα πολυάριθμα εργοαστάσια ζάχαρης που υπήρχαν τον 19ο αιώνα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κούβανών γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο με το μαυσωλείο του Τσέ Γκεβάρα και το θωρακισμένο τρένο που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες. Αναχώρηση για το Βαραδέρο. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Βαραδέρο.

 

 • ΗΜΕΡΑ 7Η: ΒΑΡΑΔΕΡΟ
  Ημέρα ελεύθερη για χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε την ολοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο. Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα κουβανέζικα κοκτέιλ και αναψυκτικά εν πλω καθώς και γεύμα θαλασσινών στο Κάγιο Μπλάνκο. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σνόρκελινγκ, για να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής (εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν από το πλήρωμα του σκάφους), και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη θάλασσα. Μετά το γεύμα στο Κάγιο Μπλάνκο, ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Μαρίνα. Διανυκτέρευση στο Βαραδέρο.

 

 • ΗΜΕΡΑ 8Η: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ
  Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Αβάνας και την πτήση της επιστροφής μας

 

 • ΗΜΕΡΑ 9Η: ΑΞΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ
  Άφιξη στην Ελλάδα ή την Κύπρο με τις εικόνες από την Κούβα ολοζώντανες στη μνήμη μας!

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορική μετάβαση με επιστροφή στην οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία χειραποσκευή και μία βαλίτσα ανά άτομο
 • Διαμονή επτά (07) διανυκτερεύσεων στην Κούβα: Τέσσερις (04) στην Αβάνα, μία (01) στο Τρινιδάδ σε Κουβανέζικο σπίτι με πρωινό (Casas Particulares) και δύο (02) στο Βαραδέρο σε ξενοδοχείο 5*  All Inclusive
 • Διατροφή: πρόγευμα καθημερινά, ένα δείπνο στην Αβάνα, ένα γεύμα στην κοινότητα Las Terrazas, ένα δείπνο στο Τρινιδάδ, All Inclusive στο Βαραδέρο
 • Ιδιωτικό κλιματιζόμενο όχημα για τις αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές
 • Είσοδοι όπου απαιτούνται
 • Ελληνόφωνος ή αγγλόφωνος ξεναγός
 • Τουριστική βίζα για την Κούβα & ταξιδιωτική ασφάλιση

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ:

Μία γοητευτική μίξη πόλεων αποικιακής αρχιτεκτονικής, φυσικών τοπίων σε μια μαγευτική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, παγκόσμια γνωστούς για τον φιλόξενο χαρακτήρα τους η Κούβα του χορού και μουσικής κερδίζει επάξια μία σημαντική θέση στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη τουριστικός προορισμός διακοπών. Είναι η Κούβα! Αυθεντική και μοναδική.

 

Τι δεν πρέπει να χάσετε:

 • Να λικνιστώ στους ρυθμούς της salsa και του reggaeton
 • Να περπατήσω στη Μαλεκόν
 • Να περιπλανηθώ στα σοκάκια της παλιάς πόλης
 • Να κάνω βόλτα με αυτοκίνητο αντίκα στο ηλιοβασίλεμα
 • Να βγάλω μια πανοραμική φωτογραφία της Αβάνας από το Κάστρο Morro
 • Να παρακολουθήσω την τελετή του κανονιοβολισμού στο Κάστρο Cabaña
 • Να γευτώ παγωμένα Daiquiri, Mojito ή Cuba Libre
 • Να δω πως παρασκευάζονται τα παγκοσμίως διάσημα πούρα
 • Να απολαύσω ένα γεύμα με αστακό σε τοπικό paladar & παγωτό στο Coppelia
 • Να επισκεφτώ τα πολυάριθμα μουσεία της πόλης
 • Να περπατήσω στο πλακόστρωτο Paseo del Prado
 • Να αποτυπώσω την καθημερινότητα
 • Να παρακολουθήσω ένα τροπικό σόου στο Cabaret Parisien ή στο Tropicana, μια συναυλία ζωντανής μουσικής salsa ή latin jazz, μια παράσταση μπαλέτου ή μια ταινία στο σινεμά


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ

Για αναλυτικό τιμοκατάλογο & κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας:

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ: ΚΟΥΒΑ

Best of Cuba
Κούβα
10 ημέρες
Αβάνα | Like a Local
Κούβα
9 ημέρες

Κοινοποίηση